апсење

(to put person into a prison) arresting
* * *
imprisonment

Македонско-англиски речник. 2013.

Look at other dictionaries:

  • арестаториум — (лат arrestatonum) прав 1. наредба за апсење, 2. јавно прозивање на поверителите (при банкротство) …   Macedonian dictionary

  • арестација — (лат arrestatio) 1. апсење, затворање 2. апсана, затвор …   Macedonian dictionary

  • инкарцерација — (лат. incarceratio) 1. апсење, затворање, лишување од слобода 2. мед. вклештување на орган во вродени отвори или во отвори што се развиле подоцна во телесните шуплини …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.